Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-13

NOTE: REKORDARTAT HÖG ORDERINGÅNG - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den återhämtning som kontraktstillverkaren Note noterade under det första kvartalet har fortsatt under det andra och enligt vd Johannes Lind-Widestam var orderingången rekordartad.

Vid utgången av kvartalet var orderboken på jämförbara enheter för leverans under det andra halvåret 40 procent större än vid samma period året innan.

"Vårt orderläge är på en rekordhög nivå, såväl från etablerade som nya kunder, vilket ökar optimismen inför framtiden", skriver vd:n i rapporten.

Bolaget höjde också sin prognos för helåret till en organisk tillväxt på 20 procent jämfört med 10-20 procent i den prognos som lämnades i samband med det första kvartalet. I det andra kvartalet uppgick den organiska tillväxten till 27 procent, vilket gav den högsta omsättningen någonsin för bolaget.

Rörelsemarginalen förbättrades och var under det andra kvartalet 9,3 procent. Det är den högsta marginalen i bolagets historia.

"Detta har möjliggjorts av tillväxten, stabila marginaler i kunduppdragen, genomförda effektiviseringar på kostnadssidan och en stark marknadsutveckling, såväl i Europa som i Kina", skriver Johannes Lind-Widestam som ser möjligheter till förbättring även på resultat- och marginalsidan för helåret.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.