Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

NOVOTEK: LYCKATS ANPASSA SIG TILL UTMANANDE MARKNAD 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-konsulten Novotek uppger att andra kvartalet på många vis var utmanande men skriver samtidigt att bolaget har lyckats anpassa sig.

"Trenden som vi såg under första kvartalet fortsatte och de flesta av våra kunder fortsatte pågående aktiviteter och initiativ. Skillnaderna på takt och omfattning av inbromsningen förstärktes under andra kvartalet beroende på bransch och applikation", skriver bolaget i delårsrapporten.

Andra kvartalets rörelseintäkter låg i stort sett på en stabil nivå, och uppgick till 76,9 miljoner kronor, samtidigt som rörelseresultatet ökade till 9,2 miljoner kronor (7,2).

Läget framöver i olika marknader, industrier och applikationer bedöms fortfarande mycket skiftande beroende på effekten av coronautbrottet.

"Intresset för investeringar inom Digitalisering, Cyber security och Industri 4.0 hos kunderna bedöms fortfarande påverka utvecklingen positivt. Osäkerheten ligger i takten men det digitala är framtiden och corona-utbrottet kommer att påskynda den utveckling vi sett under 2010 talet", skriver bolaget.

Novotek uppger också att det ser positiva resultat av bolagets satsningar i Storbritannien och Irland.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.