Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-18

Nowonomics AB (publ): NOWO lanserar möjligheten att fondspara till pensionen med ditt vanliga bankkort. Öppnar upp för enorm marknad.

NGM-listade fintechbolaget NOWO lägger till en ny sparfunktion. Med start idag kan NOWOs medlemmar koppla sina vanliga bankkort till NOWO-appen och spara i NOWO fund varje gång betalkortet används.

Funktionen som kallas Autospar lanseras först för kunder hos SEB, Swedbank och Nordea men kommer att öppnas upp mot fler banker löpande. I och med Autospar så kommer fler av Bolagets medlemmar att kunna göra fler spartransaktioner i vardagen och bolaget räknar med att juli månads rekord om 325 000 spartransaktioner kommer att slås redan under augusti. Genom att erbjuda Autospar så öppnar Bolaget upp för en enorm marknad och erbjuder miljontals svenskar möjlighet att kunna fondspara till pensionen utifrån sina egna förutsättningar varje gång de handlar. 

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:
Nowos mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. För att åstadkomma det, behöver man koppla nuvarande konsumtion till den framtida.  När vi nu lanserar en tjänst som innebär att man kan pensionsspara varje gång man handlar, har vi kommit en bra bit på vägen. På det viset ger vi alla, även de som tror att de inte har råd att spara, möjligheten att ta ansvar för och bygga sin egen framtida ekonomi.

De sparade pengarna samlas i Nowo Fund vilken förvaltas av Tellus fonder AB och är exklusiv för Nowos medlemmar. Nowo Fund har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och 21% under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 glober för hållbarhet. 
 

För mer information, kontakta:

Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.