Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-14

Nowonomics AB (publ): NOWO öppnar upp mikrosparande i vardagen för Danske Banks kunder

NGM-listade fintechbolaget NOWO meddelade i augusti lanseringen av en ny spartjänst, Autospar, som låter användare koppla sitt vanliga bankkort till NOWO-appen och fondspara till pensionen varje gång kortet används. Sedan tidigare kan kunder i Swedbank, SEB, samt Nordea nyttja tjänsten och nu bjuds även Danske Banks kunder in att börja Autospara till pensionen varje gång de använder sitt vanliga bankkort.

Autospar via NOWO innebär ett mikrosparande i vardagen genom att en valfri procentsats läggs på varje köp. Summan av procentsatsen investeras inför framtiden i NOWO Fund. På detta sätt får användaren ett helt individanpassat sparande som innebär en balans mellan nutida och framtida konsumtion. 

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:
NOWOs mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. Att man ska kunna få en balans på det ekonomiska livet idag och i framtiden.  Nu välkomnar vi Danske Banks kunder och kommer allt närmare att ha en tjänst för alla oavsett inkomst och bank att kunna spara till sin egen framtid och pension varje gång man handlar. 

De sparade pengarna samlas i NOWO Fund vilken förvaltas av Tellus fonder AB och är exklusiv för NOWOs medlemmar. NOWO Fund har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och 19.8 % hittills under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 glober för hållbarhet och har 0,0 % i fast förvaltningsavgift och tar istället endast en rörlig prestationsbaserad avgift om 20 % på överavkastningen gentemot jämförelseindex.
 

För mer information, kontakta:

Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.