Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-05

Ny styrelseordförande föreslås till i Africa Resources AB (publ.)

Sven-Eric Zachrisson, styrelseordförande i Africa Resources AB (publ) har meddelat att han utträder ur styrelsen av personliga skäl. Sven-Eric Zachrisson har varit styrelseordförande i Africa Resources AB sedan 2016.

“Vi i styrelsen vill uttrycka vår uppskattning till Sven-Eric för sitt bidrag i styrelsearbetet i Africa Resources AB,” säger Thomas Häggkvist, VD Africa Resources AB (publ.).

I samråd med större aktieägare föreslås att Sverker Littorin väljs utses till ny styrelseledamot och tillika styrelseordförande. Bolagets styrelse avser därför att inom kort kalla till en extra bolagsstämma för styrelseval.

Kort om Sverker Littorin

Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Lång erfarenhet från arbete med företagsfinansiering och styrelsearbete i noterade och privata bolag. Sverker har omfattade erfarenhet och stort intresse av att arbeta med afrikanska företag och verksamheter och är etiopisk honorärskonsul. Ordförande i Dividend Sweden AB, Nexar Group AB, Papilly AB och Effekt Svenska AB. Styrelseledamot Raybased AB, Meltron AB, Onoterat AB och Sustainable Energy Solution Sweden Holding AB Sens. Har även varit Group Vice President i Elekta AB, vVD i Pharmadule AB och VD i MedCap AB.

"Jag ser fram emot att som styrelseordförande vara med och utveckla en betydande aktör inom utvinning av diamanter i Afrika och ser en stor potential av att arbeta i ett land i stark utveckling och med en tillväxtpotential som är svår att återfinna på andra håll i världen”, kommenterar Sverker Littorin.

Kontakter


Thomas Häggkvist, VD, Africa Resources AB (publ)

Mobnr: +46 70 552 26 22

DRC mob: +243 993 063 382

e-post: thomas.haggkvist@africaresources.se

Instagram: africanresources

Om oss


Africa Resources AB (publ) fokuserar på prospektering och utvinning av mineraler, främst diamanter i Afrika. Bolagets affärsidé är att med fokus på kostnadseffektivitet, ny teknik samt socialt ansvarstagande kommersialisera afrikanska råvarutillgångar i nära samarbete med lokala partners. Bolagets vision är att vara en aktiv och långsiktig aktör inom utvinning och handel med afrikanska råvaror och naturtillgångar.

Denna information är sådan information som Africa Resources är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2020-10-05 13:15 CEST.

Bifogade filer


Ny styrelseordförande föreslås till i Africa Resources AB (publ.)

Författare Africa Resources

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.