Du är här

2017-05-23

Nya lanseringar i fokus

wysiwyg_image

Tillväxten mattades under 1 kv jämfört med det starka föregående kvartalet. Nya lanseringar kan ge förnyad skjuts inom kort. En relativt hög värdering begränsar potentialen i aktien på kort sikt. 

Genovis utvecklar och säl­j­­er enzymer för ut­veck­­­ling av biologi­ska läkemedel. Bolagets enxymer har unika värdefulla egen­skaper. Detta gäller i synnerhet antikroppar där tekniken ger snabbare och bättre antikroppsklyvning jämfört med konkurrerande metoder. Det möjliggör en premie­pris­sättning och gör Genovis väl rustade att gynnas av den växande marknaden för nya antikroppsbehandlingar.

Bolaget har aldrig visat vinst men vi bedömer att den underliggande verksamheten kan bli lönsam inom något år. En hög brutto­­­marginal ger förut­sätt­ning­ar för god lönsamhet. Genovis har vuxit med cirka 50 procent årligen sedan 2010 (om än från låga nivåer). Ett samarbete med jätten Life Tech­nologies breddar sortimentet och vi spår ett tydligt omsättnings­tillskott redan i år. Beskedet om att samarbetet Gly­CLICK™ lanserades i april är en positiv signal. En ny egenutvecklad produkt har även nyss lanserats. Genovis har redan många av världens största läke­medelsbolag på kundlistan. Om och när produkt­erna kan komma in i klinisk utveckling ökar den adres­ser­bara marknaden väsentligt. 2016 avslutades med högre försäljning än vi hade beräknat. I gengäld har 2017 startat svagare, men lanseringen av nya produkter bör ge utslag inom kort. Bolaget har nyligen genomfört en riktad emission på 11,5 miljoner kronor som ger stöd åt marknadsarbetet.

Vi ser ljust på framtiden för Genovis.  Kursen har stigit den senaste tiden, troligen beroende på s förvänt­ningar på de nya lansering­arna. Jämfört med andra liknande bolag har Genovis höga värderings­multiplar. Vi har höjt riktkursen något till 2,77 kronor (2,6). Vi vill emellertid se bekräftelse på en framgångsrik lansering av Gly­CLICK™ för en mer positiv syn på aktien, givet den ganska höga värderingen

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.