Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-27

NYHETER I KORTHET FREDAG 27 NOVEMBER

MP. Miljöpartiets toppkandidat till språkrörsposten, Märta Stenevi, vill bredda regeringssamarbetet och ge Västerpartiet mer inflytande. Hon vill även att en röst på MP ska vara en röst på den mest radikala klimatpolitiken. Men hon har flera tunga motkandidater inför kongressen i januari. (DI, DN, SvD)


KRAV PÅ SSAB-AFFÄR. Klimatminister Isabella Lövin (MP) uttalar sig nu om SSAB:s förvärvsplaner i Nederländerna och kräver att verksamheten inkluderas i bolagets omställning till fossilfri produktion. (DI)


MER KRAV. Regeringen är skyldig svar på hur svartlistningen av Huawei och ZTE har hanterats. Det hävdar moderaten Hans Wallmark, som i fem skriftliga frågor till berörda statsråd bett om en förklaring till vem som vetat vad. (DI)


JULBORD. Flertalet restauranger ställer in julborden i år på grund av rådande restriktioner. En redan tuff situation för krögare blir ännu svårare. (DN)


ALFA SLÄPPER INTE TAGET. Trots det fallna budet på Neles vill Alfa Laval inte släppa taget om Neles. Alfa Lavals vd Tom Erixon har inte bråttom med att sälja den miljardpost som bolaget köpte på sig i höstens budstrid. (DI)


FINLAND. Finland har tidigare hyllats som ett framgångsland i sin hantering av coronapandemin – men nu varnar regeringen för att antalet nya fall stiger i en oroande takt. (SvD)


DAYTRADER FÄLLD. För första gången i Sverige har någon dömts för marknadsmanipulation efter så kallad "order book layering" eller "spoofing". I veckan dömde Svea hovrätt en man som försörjer sig på aktiehandel till villkorlig dom och dagsböter för otillbörlig marknadspåverkan. (DI)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.