Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-31

NYHETER I KORTHET FREDAG 31 JULI

UTPLANING. Den extrema uppgången för e-handeln under pandemins första månader har nu planat ut - om än på en högre nivå, enligt Postnord. (TT-Svd)


VOLVO. Amerikanska fondjätten Blackrock misslyckades med att avsätta Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg på årsstämman tidigare i somras efter att fonden tyckt att Volvo brustit kring kommunikation vad gäller klimatpåverkan. Efter det har fonden flaggat upp med ytterligare aktier i Volvo, där dock Industrivärden, som har flest röster, står fast vid Carl-Henrik Svanberg. (DI)


FINNS BEVIS. Chefsåklagare Thomas Langrot uppger till Dagens Industri att det finns "konkret bevisning i många delar" kring näringslivsprofilerna Dan Olofsson och Percy Nilsson, som under torsdagen åtalats för grova insiderbrott i samband med Victoria Park-budet 2018. (DI)


INSIDERFÖRSÄLJNINGAR. Efter halvårsrapporterna har insynspersoners försäljningar varit nästan tre gånger så stora som insiderköpen, skriver DI:s Ulf Petersson i en analys, och lyfter varningens flagg för NCAB, BHG, Dometic, Vitec och Nordic Waterproofing. (DI)


STATLIGT HYRESSTÖD. Endast tre procent av de ansökningar som gjorts har godkänts för statligt hyresstöd, än så länge. (SvD)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.