Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

NYHETER I KORTHET ONSDAG 10 JUNI

FÖRSVARET. På tisdagen bröt förhandlingarna om försvarets framtida utformning och därmed riskerar regeringen Löfven att i höst bli överkörd av en riksdagsmajoritet som vill satsa mer pengar. (DN, SvD)


PENSIONER. Förslaget om inkomstpensionstillägg riskerar att ge obegripliga effekter för Sveriges pensionärer. Pensionsgruppen bör gå tillbaka till ritbordet och tänka om, enligt pensionsexperter. (DN Debatt)


FRITIDSHUS. Marknaden för fritidshus upplever just nu ett riktigt uppsving och ett litet utbud i kombination med stor efterfrågan trissar upp priserna. (DI)


PLÅNBOKEN. Svenskarna håller fortfarande hårt i plånboken och varannan ställer in planerade sommarresor, enligt Demoskops undersökning på uppdrag för SEB. En ljusglimt är att färre oroar sig för att bli arbetslösa. (DI)


JÄTTAR I TÄTEN I ÅTERHÄMTNINGSRALLYT. Börsjättarna Volvo, H&M och Sandvik har tagit täten i det återhämtningsrally som präglat Stockholmsbörsen den senaste tiden, men börssommaren kan bli stökig enligt experter. (SvD)


ERIK SELIN VÄLKOMNAR INSIDERUTREDNING. Balder-huvudägaren anser att det är "fruktansvärt jobbigt" att två toppchefer på fastighetsbolaget misstänks för grovt insiderbrott i Collector-aktien och har full förståelse för att affärerna utreds. (DI)


INGET SKA STOPPA BATLJANS MÅL. Fastighetsmannen aviserar nya affärer som ska stärka SBB:s balansräkning och höja kreditbetyget. (DI)


ÖKAD UTDELNINGSPRESS PÅ NORDEA. Europeiska systemrisknämnden förespråkar att banker inom EU inte lämnar utdelning under resten av året. Det ökar pressen på Nordea att inte lämna någon utdelning. (DI)


CARNEGIE FONDER IN I SSAB. För första gången på 13 år har fondbolaget byggt upp en större position i stålbolaget. Förvaltaren Simon Blecher tror att SSAB blir stor vinnare när bilproduktionen accelererar och han är positiv till satsningen på fossilfritt stål. (DI)
Författare Direkt-SE