Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-01

NYHETER I KORTHET TISDAG 1 SEPTEMBER

HÖGRE SKATT. Det bör införas en "välfärdsskatt" som öronmärks till sjukvård och äldreomsorg enligt Vänsterpartiet. (DN)


PRIORITERADE GRUPPER. Personer över 70 år, vårdpersonal och uttalade riskgrupper kommer att prioriteras när ett covid-19-vaccin finns på plats, enligt Folkhälsomyndigheten. (DN)


HÖGRE LÖNER. Det ljusnar inom industrin och det talar för högre löner i höst enligt LO-facket IF Metall. (SvD)


MER FÖRSVAR. Januaripartierna Liberalerna och Centern pressar regeringen att sluta en bred uppgörelse om försvaret. (DN)


ÖPPNAR FÖR SD. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är villig att samarbeta med Sverigedemokraterna för att få till stånd en borgerlig regering. (SVT)


MALMSTRÖM KANDIDAT. Den tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström blir Sveriges kandidat till posten som ny chef för OECD, enligt källor SVT:s källor. (SVT)


ABB. Verkstadsbolagets digitaliseringschef samt teknikchef lämnar bolaget som ett led i Björn Rosengrens omstöpning av koncernen. "Från och med nu har våra fyra affärsområden hela ansvaret för all digitalisering", säger bolaget till tidningen. (DI)


KORTVARIG BILKRIS. Bilhandeln har bromsats i samband med coronapandemin, en inbromsning som dock ser ut att bli kortvarig och för juli månad var försäljningen nästan tillbaka på samma nivå som motsvarande period i fjol, skriver DI:s Ulf Petersson i en analys. (DI)


TIKTOK. Microsoft och Walmart har uttryckt intresse för att köpa succé-appen Tiktok. I fredags implementerade dock den kinesiska staten nya exportregler kring avancerad teknik som en konsekvens av det pågående techkrig USA och Kina emellan. Därmed måste den kinesiska staten ge tummen upp för att förvärvet ska vara gå att genomföra. (SvD)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.