Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-05

NYHETER I KORTHET TISDAG 5 JANUARI

PANDEMILAG SÅGAS. Den nya pandemilagen kritiseras av såväl näringslivet, samarbetspartier och opposition för att den saknar garantier om stöd till företag som stängs ned. (DI)


KINABEROENDE ERICSSON. Telekombolaget Ericssons vd Börje Ekholm bekräftar att det omtalade utspelet mot regeringen om att Huawei bör få vara med i den svenska utbyggnaden av 5G föregicks av påtryckningar från kinesiska myndigheter. Ericsson är "helt beroende av att samarbeta med Kina", konstaterar han. (DN)


FLER HUSDJURSFÖRVÄRV? Husdjursbolaget Swedencare stod för ett lyft på 250 procent under fjolåret. Fyra förvärv bidrog och siktet är inställt på att fortsätta den globala expansionen via "något ytterligare förvärv under 2021", enligt vd Håkan Lagerberg. (DI)

OENIGHET OM ELEKTRIFIERING. Världens bilindustri har investerat kraftigt för att ställa om till eldrift, vilket ställer krav på att Sverige utökar elproduktionen. Det ser dock ut att bli så väl kostsamt som tidsödande. Energiminister Anders Ygeman (S) är dock säker på att Sverige kommer klara elektrifieringen, trots att branschen tvivlar. (SvD)


CANNABISLYFT VID BIDEN-FAVÖR? Aktier inom cannabissektorn har handlats svajigt de senaste åren, men om Joe Biden vinner makten i senaten via omvalet i Georgia och därefter håller sitt ord om liberalisering kan det innebära ett nytt uppsving. (DN)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.