Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-26

NYHETER I KORTHET TORSDAG 26 NOVEMBER

VÄDJAR TILL VÄNSTERN. LO vill att Vänsterpartiet ska avstå från misstroendeförklaring i las-frågan för att undvika en regeringskris. (DI)


RÄTT ATT UTESLUTA. Förvaltningsdomstolen har nyligen beslutat att landets 1.200 upphandlande myndigheter har rätt att utesluta ett byggföretag i sina upphandlingar. (SvD)


UTDELNING. Finansinspektionen verkar stå fast vid utdelningsstopp för bankerna, samtidigt som ECB är för att bankerna inom eurozonen tillåts dela ut om de har förutsättningarna. Den slutliga rekommendationen blir nog att det blir upp till bankerna att avgöra själva, skriver Di:s Agnetha Jönsson i en kommentar. (DI)


REKORD FÖR KOPPARPRIS. Vaccinhopp kombinerat med konjunkturoptimism och en förväntad stigande efterfrågan på koppar har fått priset att nå de högsta nivåerna sedan 2014. (DI)


SKOGSMARK. Trots att svensk skogsmark blev ännu dyrare även under det första halvåret tror 71 procent av tillfrågade i Skogsbarometern på stigande priser de kommande åren. (DI)


5G. I spåren av Huaweis svartlistning i Sverige seglar i stället Samsung upp som en allt farligare konkurrent till Ericsson och Nokia. (DI)


FÖR RISKSUGNA. För den mer riskbenägna kan investmentbolaget VEF, som inriktar sig mot onoterade fintechbolag på tillväxtmarknader, vara ett spännande alternativ. (DI-analys)
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.