Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

OBOYA:TVÅNGSFÖRSÄLJNINGAR AV ROBERT WUS AKTIER PGA ÖVERBELÅNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett kreditinstitut har utfört tvångsförsäljningar av Oboyas huvudägare, styrelseledamot, och sedan denna vecka vd Robert Wus aktier på grund av ytterligare överbelåning av värdepapperskredit.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Bakgrund är att Robert Wu, genom närstående bolag Oboya Holding HK Ltd, har en värdepapperskredit hos ett kreditinstitut. Värdepapperskrediten som upptogs var avsedd för teckning i tidigare företrädesemission. Till följd av kraftiga nedsattes aktiekurs har kreditinstitutet genomfört ytterligare tvångsförsäljningar av huvudägarens Oboya B-aktier för justering av överbelåningen. Värdepapperskrediten var ursprungligen från 16,0 miljoner kronor och har under senast månader reglerats till cirka 4 miljoner kronor och aktien har ett belåningsvärde om 20 procent. Tvångsförsäljningen sker tills att överbelåningen är reglerad i enlighet med belåningsvärdet, heter det.

På måndagen meddelade Oboya att bolagets bankkonton i Sverige är fortsatt frysta av Swedbank med anledning av att bolaget skickat ut pressmeddelande om osäkra fordringar i Kina. Det meddelades också att vd sedan i mars, Martin Dahlberg, slutar som vd och att Robert Wu tar över.

"Oboya gör bedömningen att om bolagets bankkonton inte kan återöppnas under innevarande vecka finns risk att bolagen kommer att erhålla flera betalningskrav från fordringsägare och att vissa operativa verksamhet på grund av brutna betalningslinjer kan behöva stoppas", skrev Oboya på måndagskvällen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.