Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-25

ONCOPEPTIDES: OCEAN-STUDIEN HAR "ETT MYCKET BRA RESULTAT" - FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Oncopeptides bedömer att Ocean-studien i fas 3 med melflufen (Pepaxto) innehåller ett starkt paket data.

"Det är ett mycket bra resultat", säger Oncopeptides finanschef Klaas Bakker under tisdagens presentation.

Ett utfall på cirka 0,8 i hazard-ratio innebär enligt Klaas Bakker att melflufen är bättre än Celgenes Imnovid, som bolaget jämförde sig med i Ocean-studien.

Statistiskt räcker dock ett resultat mellan 0,8 till 1,2 för hazard ratio dock enbart för att påvisa att melflufen inte är sämre än Imnovid (non inferiority). Ett resultat under 0,8 hade inneburit att Oncopeptides kunde påvisa att melflufen är bättre sett till den progressionsfria överlevnaden för Imnovid (superiority).

"Det är mycket nära och ett enormt framsteg mot pomalidomid (Imnovid, reds anm)", säger Klaas Bakker.

Oncopeptides kan inte utesluta att de när datan från Ocean-studien mognar kan komma att påvisa ett bättre utfall för melflufen än för Imnovid (superiority).

Då utfallet för Ocean-studien ligger på gränsen mellan att påvisa ett bättre utfallet än Imnovid (superiority) och ett utfall som visar att melflufen inte är sämre än Imnovid (non inferiority) väntas läkemedelsmyndigheterna dra sina egna slutsatser från egna utvärderingar av studieresultaten. Utfallen av de fullständiga resultaten från Ocean-studien väntas då bli viktiga.

De fullständiga resultaten från Ocean-studien väntas komma att presenteras vid kommande vetenskapliga kongresser.

Enligt de övergripande resultaten från den oberoende granskningskommittén (IRC) låg hazard ration på 0,817 medan forskarna i Ocean-studien visade på en hazard ratio om 0,79.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.