Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-03

ONOTERAT AB: KÖPER 30% AV AFTERMATH INTERACTIVE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Onoterat köper 30 procent av aktierna i mobilspelsstudion Aftermath Interactive och betalar med nyemitterade aktier. Dessutom gör bolaget en nyemission utan företräde för befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aftermath Interactive har utvecklat en egen spelplattform, Dealr. Den första titeln, det pokerbaserade mobilspelet Hands of Victory, är i slutfasen av sin utveckling och mjuklanseras i början av 2021. Fler titlar som ska utvecklas på plattformen med egna unika teman och spelformat är planerade, skriver bolaget.

Intjäningsmodellen kombinerar mikrotransaktioner med månadsabonnemang på ett sätt som är framtaget för att maximalt utmana spelare utan att man kan köpa sig till framgång.

Köpeskillingen uppgår till 3,6 miljoner kronor. Onoterat har option att förvärva ytterligare 21 procent av aktierna i Aftermath Interactive, och säljarna har även rätt till en tilläggsköpeskilling om högst 250.000 aktier i Onoterat.

Aftermath Interactive grundades av Kim Lund, Dan Segolson och David Webber, med stöd av Özkan Ego (medgrundare till börsnoterade spelstudion Qiiwi Games) som strategisk partner och medfinansiär. I samband med förvärvet genomförs en riktad nyemission i Onoterat om knappt 2 miljoner kronor utan företräde för befintliga aktieägare till bland annat Özkan Ego och Dividend Sweden.
Författare Direkt-SE