Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-05

OptiCept stärker sin position i Tunisien – Kommersiellt avtal för olivolja

OptiCept Technologies har idag tecknat ett kommersiellt avtal för oliveCEPT® i Tunisien med Ayachi Group. Leverans planeras ske i september 2022. Avtalet har ett värde av 130 000 Euro och avser en oliveCEPT® Modell THOR

Ayachi Group är en koncern som är aktiv inom flera olika former av livsmedel, däribland olika sorters olja, vinäger, kryddor och torkade samt inlagda frukter. Gruppen är en viktig aktör på den Tunisiska marknaden som är erkänd för sitt arbete med hållbarhet, innovation och för högkvalitativa produkter.

Tunisien är en växande marknad inom olivolja. Förra året tog vi klivet in på den tunisiska olivoljemarknaden och nu stärker vi vår position ytterligare i och med detta avtal med Ayachi Group, det öppnar också upp möjligheter till fler affärer i Tunisien” Säger Thomas Lundqvist, VD OptiCept Technologies. 

Kontakter


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Lundqvist, VD
Thomas.Lundqvist@opticept.se

Ulf Hagman, Styrelseordförande
+46 733 63 63 80
ulf.hagman@opticept.se

Om oss


OptiCept Technologies AB (publ), 556844-3914 förser livsmedels-och växtindustrin med högteknologiska lösningar som bidrar till en mer hållbar värld och möjliggör klimatsmart ekonomisk tillväxt. OptiCept optimerar biologiska processer - Ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet, minskat avfall och förbättrad kvalitet (smak, doft, färg, näringsinnehåll) hos slutprodukten. Teknologins positiva effekter ger såväl ekonomiska fördelar för kunden, bättre produkter för konsumenten och mindre påverkan på vår miljö. 
 
Genom patenterad teknologi inom PEF (pulsed electric field) och VI (Vacuum Infusion), öppnar vi upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiCepts vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och PlantTech. 
 
Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se 

Bifogade filer


OptiCept stärker sin position i Tunisien – Kommersiellt avtal för olivolja

Författare MFN