Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-05

OptiCept tecknar avtal med världens näst största producent av olivolja i Spanien

OptiCept Technologies har idag ingått avtal med NUESTRA SEÑORA DE GUADALUPE i Spanien som är en del av JAEN COOP gällande installation av en oliveCEPT® BALDER. Installationen kommer att utvärderas under kommande skördesäsong. Under denna period delas vinsten som oliveCEPT® teknologin bidrar med lika mellan parterna.

Avtalet gäller den senaste generationens oliveCEPT® modell BALDER med en kapacitet på 10 ton per timme. Installation beräknas ske i mitten av september 2022. Förhandlingar kring inköp av fler maskiner startas upp efter positiva utvärderingsresultat från denna säsong.

JAEN COOP är den näst största kooperativa gruppen, producent och försäljare av olivolja i världen. Kooperativet består av 26 bolag som tillsammans producerar olivolja på 80 olivlinor. Som en framstående aktör och branschledare inom olivolja är JAEN COOP i framkant gällande innovation, utveckling och forskning relaterat till oliver och olivolja.

”Detta är ett väldigt viktigt avtal för oliveCEPT®, vi sluter ytterligare ett samarbete med en av de största och mest inflytelserika producenterna i världen. Vi bygger nu en riktigt bra installerad bas av vår Cept teknologi på den Iberiska halvön.” säger Thomas Lundqvist VD OptiCept Technologies. 

Kontakter


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Lundqvist, VD
Thomas.Lundqvist@opticept.se

Ulf Hagman, Styrelseordförande
+46 733 63 63 80
ulf.hagman@opticept.se

Om oss


OptiCept Technologies AB (publ), 556844-3914 förser livsmedels-och växtindustrin med högteknologiska lösningar som bidrar till en mer hållbar värld och möjliggör klimatsmart ekonomisk tillväxt. OptiCept optimerar biologiska processer - Ökad extraktion ur råvaran, förlängd hållbarhet, minskat avfall och förbättrad kvalitet (smak, doft, färg, näringsinnehåll) hos slutprodukten. Teknologins positiva effekter ger såväl ekonomiska fördelar för kunden, bättre produkter för konsumenten och mindre påverkan på vår miljö. 
 
Genom patenterad teknologi inom PEF (pulsed electric field) och VI (Vacuum Infusion), öppnar vi upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiCepts vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiv grön spetsteknologi som är enkel att använda inom områdena FoodTech och PlantTech. 
 
Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se 

Bifogade filer


OptiCept tecknar avtal med världens näst största producent av olivolja i Spanien

Författare MFN