Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-03

Överträffar förväntningar

Detta är en betald analys på uppdrag av TargetEveryOne AB utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
I dag släppte TargetEveryone rapporten för årets första kvartal. Både nettoomsättning och EBITDA-resultat kom in över våra prognoser. Vi behåller rekommendation Köp med riktkurs 4,6 kronor per aktie.

TargetEveryone presenterade i dag den 3 maj siffror för årets första kvartal. Nettoomsättningen uppgick till 29,1 miljoner kronor jämför med våra prognoser om 27,8 miljoner kronor. Försäljningssiffran var lägre jämfört med det senaste kvartalet, fjärde kvartalet 2016. Detta var dock i linje med vår förväntansbild och förklaras av säsongsvariationer. I branschen är det första kvartalet årets svagaste samtidigt som det fjärde kvartalet tenderar att vara det starkaste kvartalet. Jämfört med samma kvartal föregående år landade tillväxten på 23,5 procent.

Fortsatt stark tillväxt signalerar att plattformen adderar värden för användaren vilket skapar goda förutsättningen för den pågående internationella satsningen. Som framgår under vd-ordet har partners utanför Europa börjat leverera. Med uppstartstid förväntar vi oss att den internationella satsningen så smått kommer att börja synas i resultat-räkningen om två till tre kvartal.

EBITDA-resultatet kom in på 2,0 miljoner kronor (motsvarande 6,9 procent marginal), vilket liksom omsättningen överträffade våra förväntningar (1,8 miljoner kronor). EBITDA-marginalen var för första gången under bolagets nuvarande struktur positivt i fjärde kvartalet 2016. Att bolaget fortsätter leverera positiva marginaler skapar en viss trygghet i våra prognoser om ett EBITDA-resultat på helåret om 13,6 miljoner kronor. Bolagets mål för helåret ligger kvar på 15 miljoner kronor. Vidare är det väl värt att notera de förbättrade bruttomarginalerna som är en effekt av ökad andel licensintäkter från plattformen.

Vi lämnar våra helårsprognoser oförändrade och behåller rekommendationen Köp till en riktkurs om 4,6 kronor per aktie. Se helårsprognoser i tabellen nedan.

Författare Mikael Jansson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.