Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-14

PECKAS NATURODLINGAR: 2-ÅRIGT AVTAL SOM GER 21,5 MLN KR/ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Peckas Naturodlingar har tecknat ett tvåårigt avtal med Grönsakshuset i Norden, värt cirka 21,5 miljoner kronor årligen. som följd förväntas lönsamhet nås i grönsaksproduktionen 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Grönsakshuset i Norden kommer att sälja och distribuera hela grönsaksproduktionen från Peckas under avtalstiden.

Affären förväntas generera en positiv resultateffekt för Peckas på cirka 10 miljoner kronor årligen jämfört med 2020, och kommer att medge ett ökat tempo i den påbörjade omställningen till leverantör av framtidens odlingssystem, heter det.

"Affären kommer att öka Peckas omsättning avsevärt samtidigt som det kraftigt minskar bolagets kostnader. Detta då Peckas inte längre är i behov av någon försäljningsavdelning eller någon logistik, varken intern eller extern", skriver Peckas.

Leveranser kommer att inledas den första februari och samtidigt med det upphör alla andra leveranser till grossister och butiker. Inledningsvis kommer leveranser från ett av Peckas tre växthus påbörjas medan de andra två behöver planteras enligt önskemål från kunden. Från och med första juni kommer alla växthus vara i fas och leveranserna vara uppe på avtalade nivåer. Peckas övergår samtidigt till kontinuerlig omplantering vilket innebär att samma volymer kommer att kunna levereras året om utan avbrott.
Författare Direkt-SE