Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-24

PECKAS NATURODLINGAR: SKA LANSERA NYTT SYSTEM DAGLIGVARUHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Peckas Naturodlingar förbereder lansering av ett nytt kompakt akvaponisystem (ett hållbart matproduktionssystem) anpassat för dagligvaruhandeln och öppnar samtidigt upp för försäljning av system på den svenska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Systemkonceptet Peckas Compact innebär att kompletta akvaponisystem för lokal produktion av fisk och grönsaker kommer att erbjudas på den svenska marknaden. Systemen kan skräddarsys till att producera flera olika sorters grönsaker och ett antal fiskarter.

"Genom en affärsmodell som säkerställer intäkter på kort och lång sikt bedöms denna modell ha potential att bli mycket lönsam. I samband med detta anpassas anläggningen i Härnösand till att även producera gurka, paprika och lax samt att bli ett centrum för vidare utveckling av tekniska lösningar inom akvaponi", skriver bolaget.

Försäljningen av Peckas Compact riktar sig i första hand till dagligvaruhandeln vilket utgör en miljardmarknad bara i Sverige för denna typ av system. Det första systemet har kapacitet att producera upp till 100 ton grönsaker och 10 ton fisk per år. Systemen kommer att säljas genom en franchisemodell som säkerställer att tekniken stannar inom företaget och samtidigt inbringar kort- och långsiktiga intäkter.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.