Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

PEGROCO: PORTFÖLJBOLAG NORDIC MRO ANSÖKER OM REKONSTRUKTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade investeringsbolaget Pregocos portföljbolag, Nordic MRO, har lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion som en konsekvens av coronakrisen.

Det enligt ett pressmeddelande.

Nordic MRO:s verksamhet går ut på att bedriva flygplansunderhåll i Norden och Italien. I samband med coronapandemin har behovet för flygplansunderhåll minskat "radikalt", varför bolaget nu väljer att ansöka om företagsrekonstruktion för att "förbereda sig för framtiden" - när flygindustrin börjat återhämta sig samt för att ha möjlighet att säkra mer kapital till verksamheten.

Utöver det avtagande behovet för underhåll har även kundernas betalningsförmåga minskat, vilket lett till kundförluster och en ansträngd likviditet, heter det.

Nordic MRO påbörjade under andra halvan av 2019 ett omstruktureringsarbete för att vrida fokus från tillväxt till lönsamhet. I början av 2020 beslutade styrelsen om en ny strategisk riktning, med fokus på propellerplan av typen ATR inom det tunga underhållet. I samband med detta slog coronakrisen till och arbetet med den nya strategin var därmed tvungen att bromsas, framgår det vidare av pressmeddelandet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.