Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-15

Penser Access: Flertal positiva indikationer för Eastnine

 
Positiv utveckling av uthyrningsgraden
Hyresintäkterna för H1 uppgick till EUR 10,5m (EUR 8,5m), drivet av ett större fastighetsbestånd. I jämförbar portfölj minskade intäkterna med 6% pga högre vakanser i Riga (-7% under Q1). Uthyrningsgraden ökade och uppgick till 92,6% (90,7% i Q1). FFO uppgick till EUR 2,8m att jämföra med tidigare år om EUR 2,2, drivet av större bestånd men även skalfördelar. EPRA-NAV per aktie uppgick till 151kr (+3% YTD).
Ny finansiering och justering av estimat
Bolaget har efter kvartalets slut emitterat en grön obligation om EUR 45m. Vi ser positivt på nyheten och tror det kommer ske ytterligare förvärv i sinom tid. Givet att bolaget ännu inte kommunicerat några förvärv har vi i våra estimat inkluderat obligationen men inte estimerat för några förvärv. Detta påverkar FFO negativt då obligationens räntenivå är högre än nuvarande genomsnittliga ränta.
Bibehåller motiverat värde
Mot bakgrund av den positiva utvecklingen av uthyrningsgraden samt att restriktionerna i både Lettland och Litauen har släppts bibehåller vi vårt motiverade värde 158-160kr. Lettland och Litauen har kommit en bra bit med vaccinationer vilket vi bedömer kommer driva efterfrågan på kontor ytterligare. Vi ser även utrymme för yield-kontraktion på bolagets fastighetsbestånd som fortsatt ligger på 5,8%.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 15-07-2021 kl. 12:00: https://docs.penser.se/a/2078/EAST20210715.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.