Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-11

PEPTONIC: FÅTT GODKÄNT AV FDA FÖR VAGIVITAL AKTIVGEL (NY)

(lägger till: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Peptonic Medical meddelar att bolaget har fått ett godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA angående Vagivital Aktivgel, vilket ger företaget tillstånd att marknadsföra och sälja produkten i USA.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I väntan på FDA-godkännandet har Peptonic Medical planerat lanseringen på den amerikanska marknaden i syfte att starta försäljning av Vagivital i slutet av sommaren 2021. Detta kommer att ske i nära samarbete med läkare för att säkerställa användarnöjdhet och behandlingsresultat, skriver bolaget.

För att maximera verksamheten på den amerikanska marknaden är företagets mål att bygga marknaden i samarbete med en lokal distributör tillsammans med företagets lokala organisation. Diskussioner med potentiella partners pågår.

Vagivital har varit tillgänglig på ett antal marknader i Europa sedan 2018 och befinner sig i en introduktionsfas på utvalda marknader i Asien.

Vagivital är en hormonfri aktivgel. De unika fysiologiska egenskaperna hos gelen gör att kvinnors behov av att återfukta vaginan tillgodoses på ett nytt avancerat sätt, heter det.

Peptonic-aktien var upp 30 procent strax efter nyheten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.