Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-23

PEPTONIC Medical AB: Peptonic Medical utnämner av Mikael Svensson till General Manager i USA

Stockholm, 23 februari 2021 - Peptonic Medical AB (publ) ("Peptonic" eller "företaget") meddelar om utnämningen av Mikael Svensson, en strategisk och operativ ledare, till positionen som General Manager USA.

Mikael Svensson har en dokumenterad historia av framgångsrika affärs- och operativa ledarskapsroller i Nordamerika och globalt. Han kommer närmast till Peptonic från Good Science Beauty där han tjänstgjorde som Chief Operations Officer. Tidigare har Mikael Svensson haft internationella ledarroller med företag som Johnson & Johnson, Q-Med och Merz.

"Vi är mycket glada att få välkomna Mikael Svensson till Peptonic Medical för att leda våra kommersialiseringsaktiviteter i USA för att bidra till en fortsatt snabb tillväxt i vårt företag", säger Johan Inborr, VD för Peptonic. "Mikaels strategiska perspektiv och operativa erfarenhet från hans 15 år i USA kommer att vara oerhört värdefullt när vi lanserar våra innovativa produkter och utökar vårt fotavtryck i USA."

Mikael Svensson säger: "Jag är glad att gå med i en organisation som har åtagit sig att utveckla säkra och effektiva produkter för den 19 miljarder dollar stora marknaden för kvinnors intima hälsa, samtidigt som bolaget nu upplever en snabb tillväxt och röner stort intresse. Jag tror starkt på potentialen för varumärkena VagiVital® och Lunette® i USA och jag känner mej privilegierad att leda den kommersiella utvecklingen i USA framöver. "

För mer information, kontakta:

Johan Inborr, VD

Mobil: +46 708 853 893

E-post:  johan.inborr@peptonicmedical.se

Denna information är sådan information som Peptonic Medical AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2021.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.