Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-28

Petrosibir: Verksamhetssammanfattning 2018

VERKSAMHETSSAMMANFATTNING 2018

2018 närmar sig sitt slut och Petrosibir vill passa på att sammanfatta det arbete som utförts under året.

I Komi avslutades med uppmuntrande resultat under våren 2018 det borrprogram som påbörjades 2017. Programmet omfattade borrning av sex nya brunnar samt efterföljande fracking. Flödesnivåerna i de borrade brunnarna låg på mellan 40 och 260 fat olja per dag.

Under sommaren fokuserade Petrosibir på ett workover-program i Basjkirien som inkluderade fracking av brunnar och stabilisering av produktionsvolymer genom vatteninjektion samt optimering av pumpar. Brunnarna som frackades var #9, borrad 2016, samt #54, en gammal sovjetisk brunn som Petrosibir framgångsrikt återöppnade i slutet av 2017.

Efter workover-programmet på Ayazovskoye flyttade Petrosibir till Aysky-fältet i Basjkirien där en gammal brunn borrad under Sovjet-tiden tidigare hade identifierats som en möjlig brunn att återöppna. Aysky är angränsande till Ayazovskoye-fältet. Brunn #141 borrades ursprungligen 1971 men övergavs då brunnen hade produktionsproblem. Genom omtolkning av de gamla loggarna från de ursprungliga borrningarna identifierade Petrosibir en ny möjlig så kallad net pay inom Orlovsky-intervallet. Efter återöppnandet flödade brunnen totalt 150 fat olja ur de två intervallen Orlovsky och Kyn-Pashinskyi, vilket är mycket lovande. I och med den nyupptäckta oljefyndigheten har Petrosibir lämnat in en reservrapport till den ryska statliga reservkommitteen. Så snart den godkänts kommer bolaget ansöka om en produktionslicens.

Jag är mycket nöjd med de positiva resultat vårt team har åstadkommit under året! Med relativt små investeringar har vi kunnat upprätthålla produktionen på en stabil nivå och till och med upptäckt en ny oljefyndighet. Jag ser fram mot att fortsätta vårt arbete med att skapa värden för aktieägarna under 2019. Avslutningsvis, eftersom 2018 snart är tillända, vill jag framföra ett tack våra aktieägare för fortsatta stöd och jag önskar er alla ett Gott Nytt År!, säger bolagets VD Pavel Tetyakov.

Stockholm, 28 december 2018

För mer information, vänligen kontakta:
Pavel Tetyakov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850
ptetyakov@petrosibir.com mailto:ptetyakov@petrosibir.com

Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585
gunnar.danielsson@petrosibir.com mailto:gunnar.danielsson@petrosibir.com

www.petrosibir.com http://www.petrosibir.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Petrosibir Pressrelease 2018-12-28 Svenska.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24882

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.