Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-01-11

Pharmacolog: B. Braun Spanien installerar DrugLog® på sjukhuset La Fe i Valencia

B. Braun Spanien har tagit en order på ett komplett DrugLog® system för installation på sjukhuset La Fe i Valencia. Ordern är ett resultat av samarbetet mellan B. Braun Spain och Pharmacolog.

I början av 2020 lades en första order på två enheter, vilket kommunicerades i ett pressmeddelande den 27 januari samma år. På grund av pandemin försenades lanseringskampanjen och leveransen av de två första systemen. Den första enheten levererades tidigare i år och meddelades i ett pressmeddelande daterat den 16 september. Den andra levererades under december 2021 och kommer under januari månad att installeras på Valencias största sjukhus, Hospital La Fe. Universitetssjukhuset La Fe i Valencia är det största sjukhuset i Valencia och är bland de bästa offentliga sjukhusen i Europa. I detta center vårdar de mer än 3 000 patienter dagligen på öppenvårdsmottagningar, 1 000 inlagda patienter och mer än 700 på akutmottagningen.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog kommenterar: "Vi är stolta över att det berömda sjukhuset La Fe kommer att implementera vår DrugLog-enhet för kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel. Denna order från B. Braun är det entydiga beviset på att vårt långsiktiga samarbete går in i nästa fas. Kampanjen som B. Braun lanserade har varit mycket professionellt organiserad och vi ser fram emot ett spännande 2022. I slutändan är vårt gemensamma fokus förbättrad patientsäkerhet, vilket innebär administrering av rätt medicin med rätt koncentration."

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21

Författare Cision