Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-14

Pharmacolog: Codonics beställer ytterligare åtta WasteLog®-system

Codonics Inc. har beställt ytterligare åtta WasteLog®-system från Pharmacolog för omedelbar leverans. Systemen kommer att levereras med mjukvara som möjliggör skanning av streckkoder från Codonics Safe Label System (SLS).

I december 2020 ingick Codonics Inc, Middleburg Heights, Ohio, USA och Pharmacolog ett långsiktigt partnerskapsavtal för den amerikanska marknaden. I januari beställde Codonics de första åtta systemen, varav fem har levererats. De återstående tre WasteLog®-systemen kommer att levereras tillsammans med ytterligare fem enheter från den nya ordern. Systemen kommer att installeras hos olika kunder i USA som har beställt WasteLog®-system från Codonics. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 1,7 miljoner kronor.

Codonics Safe Label System (SLS) registrerar alla läkemedel som används, särskilt inom kirurgi och intensivvård, och skapar unika etiketter för att förbättra säkerheten och noggrannheten i läkemedelshanteringen. Genom att läsa dessa etiketter registreras aktuellt läkemedel och koncentration automatiskt i WasteLog®-systemet.

Mats Högberg, VD, kommenterar: "Vi är oerhört glada över att kunna leverera åtta WasteLog®-system till Codonics. Även om pandemin har försvårat situationen har Codonics genom metodiskt och professionellt säljarbete lyckats ta beställningar under hösten. Det finns också ett växande intresse för system som erbjuder effektiv kontroll av returnerade narkotiska läkemedel, så vi har stora förhoppningar på ett spännande 2022."

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21

Författare Cision