Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-20

Pharmacolog expanderar till Mellanöstern med Codonics

Pharmacolog och Codonics utökar befintligt avtal till att omfatta försäljning av WasteLog® och tillhörande tjänster till Mellanösternregionen

Pharmacolog och Codonics ingick i december 2020 ett strategiskt avtal där Codonics utsågs till exklusiv distributör av WasteLog® på de amerikanska och kanadensiska marknaderna. Idag tillkännager företaget att avtalet har utökats till att omfatta Codonics distribution av WasteLog® i Mellanöstern. WasteLog® är ett analysverktyg som gör det möjligt för ett sjukhusapotek att analysera narkotikaavfall för att hjälpa till att förhindra avledning av droger. WasteLog® kommer att visas i företagets monter på Arab Health 2022 som hålls i januari i Dubai.

Användningen av opioider inom sjukvården i Mellanöstern har ökat under det senaste decenniet, vilket också har lett till att myndigheter har pressat vårdgivare att bättre kontrollera sina narkotiska droger. Detta har i sin tur lett till en kraftigt ökad efterfrågan på system som förhindrar att narkotiska läkemedel avleds. Kombinationen av Codonics Safe Label System® (SLS) integrerat med WasteLog® ger en komplett lösning för snabb, noggrann identifiering och hantering av narkotiska läkemedel, och har tilldragit sig stort intresse i Mellanöstern.

"Det senaste tillägget i vårt avtal med Codonics öppnar upp ytterligare en spännande marknad för WasteLog®. Eftersom vårdgivare i Mellanöstern följer amerikanska standarder i många aspekter, arbetar de också målmedvetet för att förhindra Drug Diversion, vilket inkluderar inrättandet av effektiva rutiner för avfallskontroll. Efterfrågan på effektiva och lättanvända verktyg har därför ökat dramatiskt, säger Mats Högberg, VD, Pharmacolog. "Dessutom har Codonics stor erfarenhet av att göra affärer i Mellanöstern och har en betydande installerad bas. Lanseringen tillsammans med Codonics ger oss tillgång till denna växande marknad omedelbart och kommer att bidra till Pharmacologs fortsatta tillväxt och snabba upp vår resa mot lönsamhet."

Eric Tual, Codonics General Manager för Europa, Mellanöstern och Afrika kommenterar: "Det är spännande att introducera WasteLog®-produkten för våra kunder i Mellanösternr. När den är integrerad med Codonics Safe Label System®, gör den det möjligt att skanna använda sprutor för att snabbt och enkelt identifiera och registrera det returnerade narkotiska medlet, vilket hjälper till att förhindra Drug Diversion på sjukhusen."

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21

Författare Cision