Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-17

PledPharma blir Egetis Therapeutics med fokus på utveckling av särläkemedel i sen fas

Stockholm, 17 december 2020. PledPharma AB (publ) (ticker: PLED) meddelade idag att bolaget formellt har bytt namn till Egetis Therapeutics AB (publ) (ticker: EGTX). Beslut togs vid årsstämman den 11 december 2020. Namnbytet är en följd av förvärvet av Rare Thyroid Therapeutics AB (RTT) och bolagets nya strategiska inriktning på utveckling av särläkemedel för sällsynta sjukdomar.

PledPharma aviserade förvärvet av RTT i början av oktober 2020. I syfte att tydliggöra den nya strategiska inriktningen och fokus på särläkemedel i sen klinisk utvecklingsfas meddelades också att det nya bolaget får namnet Egetis Therapeutics. Namnet anspelar på bolagets inriktning på sällsynta sjukdomar där det finns stora medicinska behov och inga eller få fullgoda behandlingsformer i dag. Egetis är latin och betyder ”Ni behöver/saknar”. Beslutet om namnbytet togs formellt vid årsstämman den 11 december 2020.
 
“Med Egetis Therapeutics får vi ett namn som speglar vår inriktning på sällsynta sjukdomar där det finns stora medicinska behov. Vår ambition är att bygga ett specialiserat företag för utveckling av särläkemedel, och i och med förvärvet av RTT har vi redan från start två särläkemedel i sen klinisk utveckling med Emcitate och Aladote. Ambitionen är att bygga en portfölj med särläkemedel som potentiellt kan förbättra och förändra livet för många patienter världen över”, säger Egetis Therapeutics VD Nicklas Westerholm.
 
Bolaget har även lanserat en ny hemsida där den nya inriktningen och projekten presenteras i mer detalj. För mer information, besök www.egetis.com. För att kontakta Egetis Therapeutics, vänligen använd e-postadressen info@egetis.com.

För ytterligare information, kontakta:


Nicklas Westerholm, VD Egetis Therapeutics
Tel. 073 354 20 62
nicklas.westerholm@egetis.com

Om Egetis Therapeutics


Egetis är ett innovativt, unikt och integrerat läkemedelsutvecklingsbolag, fokuserat på projekt i sen klinisk utvecklingsfas inom särläkemedelsområdet för behandling av allvarliga och sällsynta sjukdomar med betydande medicinska behov. Emcitate® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat som utvecklas för behandling av MCT8-brist, en sällsynt sjukdom med ett stort medicinskt behov och ingen tillgänglig behandling. En klinisk fas IIb-studie har framgångsrikt genomförts med signifikanta och kliniskt relevanta behandlingsresultat. En registreringsgrundande interventionsstudie (fas IIb/III) startades under Q4 2020 då första patient doserades och interims resultat planeras under 2022. Emcitate har särläkemedelsstatus i USA och Europa och beviljades Rare Pediatric Disease-status i USA i november 2020. Aladote® är en ”first-in-class” läkemedelskandidat som utvecklas för att reducera akuta leverskador till följd av paracetamolförgiftning. En proof of principle-studie har framgångsrikt avslutats och utformningen av en registreringsgrundade fas II/III-studie med syfte att ansöka om marknadsgodkännande i USA och EU har finaliserats genom diskussioner med läkemedelsmyndigheterna FDA, EMA och MHRA. Aladote har beviljats särläkemedelsstatus i USA. Resultat från POLAR programmet som meddelades i december 2020 visar att PledOx inte uppfyllde effektmåttet. Baserat på ytterligare utvärdering av resultaten från POLAR studierna kommer de kommande strategiska stegen för PledOx att bestämmas tillsammans med vår partner Solasia.
 
Egetis Therapeutics (STO: EGTX) är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista, sedan 31 oktober 2019. För mer information, se www.egetis.com.

Bifogade filer


Nytt Namn SVE

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.