Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-14

PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 12-14 JUNI

OKLAR BUBBLA. Nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen är försiktig med att säga om boprisuppgången är en bubbla. Hursomhelst är det viktigt att stärka hushållens motståndskraft och främja den finansiella stabiliteten. (SvD mån)


TECKNA EJ. Klädbolaget Revolution Race går till Stockholmsbörsen med en svindlande värdering, konstaterar Dagens Industri som ger rådet att inte teckna erbjudandet i aktien inför noteringen. (DI mån)


POSITIV STRESS. Volvo Cars nyligen utnämnda finanschef Björn Annwall har varit djupt involverad i arbetet med bolagets börsnotering. Investerare är en positiv stress för bolaget, menar han i en intervju. (DI mån)


AVGÖRANDE FÖR H&M. Hårda restriktioner på största marknaden Tyskland kan göra att klädjätten H&M, som på tisdag presenterar försäljningssiffror för andra kvartalet, släpar efter i återhämtningen jämfört med konkurrenten Inditex. (DI mån)


VACCINPAUS. Trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer väljer allt fler att boka om den andra vaccindosen för att det krockar med semesterplanerna. (DN lör)


HÅRD SMÄLL. En flykt från ISK skulle slå hårt mot nätbanker som Avanza och Nordnet, där 40 procent av sparkapitalet är på investeringssparkonton. (SvD lör)


NY REGERING. Naftali Bennett blir ny premiärminister i Israel, men har bara 5 procent av väljarna bakom sig. (DN mån)


SKÄRPT TON. G7-mötet utmynnade i ökad pandemiberedskap, förnyade klimatmål och skärpt ton mot Kina. (DN mån)


TVEKSAMT OM SKATT. En global miniminivå på bolagsskatten kan bli bra enligt finansminister Magdalena Andersson, men hon vill ogärna rucka på principen om var bolagsskatten ska betalas. (DI mån)


HOPP. Bettingföretaget Betssons vd Pontus Lindwall hoppas på många nya kunder under fotbolls-EM och Copa América. (DI mån)


VARNAR. Svolders vd Ulf Hedlundh ser varningstecken när allt fler bolag noteras. (DI lör-sön)


OLIKA ÅSIKTER. Två storägare ställer sig bakom TA Associates bud på medicinteknikbolaget Elos Medtech samtidigt som Prior Nilssons aktiefond Evolve tycker att premien är snål (DI lör-sön)
Författare Direkt-SE