Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 27 OKTOBER

NÅR INTE MÅL. Med bara dagar kvar till klimattoppmötet COP26 visar en sammanställning att världens länder är långt ifrån målet i Parisavtalet. (DN)


JÄMNT LÄGE. Med ett år till valet är det dött lopp mellan regeringsalternativen, samtidigt som flera partier balanserar runt spärren enligt en Ipsos-mätning. (DN)


ALFA SLOG SKF. Sencykliska Alfa Laval vann tisdagens stora rapportduell mot SKF, som drabbas när fordonstillverkarna drar i bromsen. (DI)


BRÖT MOT REGLER. Nio av Riksbankens medarbetare har handlat med aktier i bolag som banken samtidigt stöttat under pandemin, en handel som bröt mot regelverket. (SvD)


SÄNKT AV BIANCA. Kritiken från influencers som Bianca Ingrosso har lett till att låneansökningarna hos Qliro har minskat med 20 procent. (SvD)


KÖP HYLLAS. Husqvarnas köp av det amerikanska bevattningsbolaget Orbit Irrigation hyllas av marknad och analytiker. (DI)


FI UTMANAR KLARNA. Finansinspektionen höjer kapitalkraven för Klarna efter utförda stresstester. Klarna tänker ta ärendet till domstol. (DI)


KÖTTFÖRETAG FÅR RÄTT. Kött- och fågelföretag som anser att Livsmedelsverkets kontrollavgifter är för höga har fått rätt i en dom i förvaltningsrätten. (DI)


TIDEN SNART UTE. Cementa räknar dagarna till bolagets tillstånd att spränga kalksten på Gotland löper ut. (DN)


BUDGETSATSNING. Höjda minimilöner och mer pengar till sjukvård och infrastruktur, men också högre skatter ingår i den brittiska budgeten som presenteras på onsdagen. (DI)
Författare Direkt-SE