Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-06

PolarCool AB (publ) ingår avtal med Hammarby Fotboll

Utöver kylsystemet omfattar ordern även ett utbildningspaket där syftet är att höja kunskapsnivån inom området hjärnskakning bland spelare och ledare i Hammarby Fotboll.

Att akut tillhandahålla kontrollerad effektiv kylbehandling i kombination med höjd kunskapsnivå inom området är ett led i Hammarby Fotbolls arbete för en säkrare arbetsmiljö för sina spelare.

Hammarby Fotbolls chef för det medicinska teamet Mikael Klots Rubin kommenterar:   

-Jag är stolt och glad att vi i Hammarby Fotboll, som förening, framöver kommer inkludera PolarCap® System i våra rutiner kring hjärnskakning. Vi använder redan kyla som behandling inom andra områden och för oss känns det naturligt att göra det även när det gäller hjärnskakningar. Att det numera också finns tydlig evidens som pekar på positiva effekter stärker så klart ytterligare vårt förtroende för behandlingen. Att man även med fördel kan använda behandlingen under rehabiliteringen efter skada är ytterligare ett användningsområde där vi kommer ha nytta av systemet.

PolarCools VD Erik Andersson kommenterar:

-Bolagets första avtal inom svensk elitfotboll är onekligen en viktig milstolpe för oss, men framförallt har den ett värdefullt signalvärde då beställaren är en av de största fotbollsklubbarna i Skandinavien. Hammarby Fotbolls medicinska team har sedan vårt första möte varit väldigt noggranna i sin genomgång av den kliniska evidens som vi lutar oss mot. Genom denna handling visar Hammarby Fotboll att man tror på vår produkt och att de aktivt önskar arbete med och mot huvudskador inom fotbollen. Att de nu blir första lag i Allsvenskan vi sluter avtal med är så klart väldigt glädjande då vi ser fotboll som en stor, global, marknad för vår produkt.

Denna information är sådan information som PolarCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 oktober.

Författare PolarCool