Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

Polygiene AB: Polygiene lämnar guidning inför Q2 jämfört med samma period föregående år

Bolaget lämnar guidning inför kvartalsrapporten som släpps den 27 augusti:

  • Bolaget rapporterar en omsättningsökning om 37 % med bibehållen bruttomarginal på 70%. Ackumulerad tillväxt från årets början uppgår till 19 %.
  • Rörelseresultatet efter skatt uppgår till -0,9 (-4,3) Mkr, en kraftig förbättring mot fjolåret. Rensat från valutakurseffekten av en sjunkande dollarkurs, uppgår rörelseresultatet till 0 (-4,2) Mkr
  • Kassaflödet är oförändrat i perioden (+/-0), vilket också en klar förbättring mot fjolårets -2,2 Mkr.

"Jag är mycket nöjd med den positiva utveckling vi sett under andra kvartalet. Alla nyckeltal pekar i rätt riktning och bekräftar den känsla jag har av att bolaget nu är på rätt väg. Med tanke på Covid-19 och de rådande omständigheterna känns det bra att kunna leverera en tillväxt om 37 %. Lanseringen av ViralOff den 7 april har resulterat i en del merförsäljning under kvartalet men effekten av de större avtal som tecknats i slutet av perioden, kommer synas först under Q3 och Q4", säger Ulrika Björk, VD på Polygiene. "Dock ser vi en kraftigt tilltagande trend och intresset för vår anti-virala teknologi, ViralOff är fortsatt mycket stort."

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juli 2020 kl. 07.30 CET.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Författare Polygiene AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.