Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-27

PREBONA: MÅL NÅ POSITIVT KASSAFLÖDE ÅRSSKIFTET 2021/2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nanoteknikbolaget Prebona har satt målet att vara kassaflödespositiva runt årsskiftet 2021/2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi baserar den målsättningen på det ökade intresset för framförallt produkterna Prebona Odorcontrol samt Prebona Disinfect. Dessutom har vi nu, för dessa produkter, de grundläggande tester samt miljöcertifieringar som behövs för en effektiv affärsutveckling", skriver bolaget.

År 2024 är ambitionen att omsätta cirka 80 miljoner kronor med en vinstmarginal på ebitda-nivå på minst 20 procent av omsättningen.

"Den målsättningen grundar vi på dels existerande kundbas, den kraftigt ökande efterfrågan på Prebonas produkter samt att ett antal av de samarbeten som vi bedriver tillsammans med stora globala aktörer leder till kommersiella produkter", skriver bolaget.

En förutsättning för att målen ska kunna uppnås är att ungefär hälften av de dussintalet projekt som Prebona bedriver inom produktutvärdering och produktutveckling tillsammans med globala aktörer, leder till framgångsrika produktlanseringar och att dessa projekt år 2024 tillsammans kommer motsvara cirka två tredjedelar av omsättningen för Prebona.

Ytterligare en förutsättning för att målsättningen ska nås är att utvecklingen av den existerande kundbasen går som önskat och att antalet nya, internationella återförsäljare och kunder expanderar och motsvarar cirka en tredjedel av omsättningen för Prebona. Att jämföra med existerande kundbas de tre första kvartalen under 2020 som genererade cirka 5 miljoner kronor i nettoförsäljning.

"Det handlar framförallt om bolagets antimikrobiella produkter för desinfektion samt för att skydda ytor och textilier mot virus, bakterier och annan påväxt. Vi bedömer att dagens pandemi kommer att förändra vårt beteende grundläggande och Prebonas långtidsverkande, vattenbaserade teknologi kommer att bli ett starkt alternativ och komplement till dagens alkoholbaserade produkter. Vi har även noterat ett starkt ökat intresse för Prebona OdorControl för att eliminera dålig lukt i en rad olika tillämpningar både inom konsumentmarknaden samt industriell användning", skriver Prebona.

Bolaget betonar att de långsiktiga finansiella målen som anges ovan inte ska betraktas som en prognos, utan snarare som en ambition som styrelsen och de ledande befattningshavarna anser är rimliga långsiktiga förväntningar för bolaget, heter det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.