Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

PREBONA: NETTOOMSÄTTNINGEN STEG TILL 2,8 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nanoteknikbolaget Prebona redovisar intäkter för det andra kvartalet 2020 på 3,4 miljoner kronor (0,8), varav nettoomsättningen ökade till 2,8 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet steg till -0,8 miljoner kronor (-2,1).

"Bruttomarginalen efter rörliga kostnader är fortsatt hög och är ett resultat av bolagets strategiska arbete med att effektivisera produktionen och styra produktmixen mot försäljning av produkter med högre bruttomarginaler. Samtidigt har ett åtgärdsprogram för att sänka fasta kostnader, som startades under hösten 2019, gett resultat med lägre fasta kostnader", pekar Prebona på i rapporten.

Bolagets pipeline av affärsmöjligheter har stärkts betydligt framförallt tack vare Prebona Disinfect samt de strategiska distributionsavtal och samarbetsavtal som tecknats med stora globala företag, uppger Prebona vidare.

"Sammanfattningsvis har Prebona påverkats positivt av pandemin men vi har naturligtvis en ständig beredskap inför eventuell påverkan av olika omständigheter som kan påverka bolaget såsom exempelvis leveranskedjor eller samarbeten", skriver företaget.

Prebona bedömer att tillgängliga likvida medel tillsammans med bekräftade åtaganden är tillräckliga för att finansiera verksamheten under tolv månader.

"Dessutom drivs verksamheten kostnadseffektivt. En mer offensiv strategi kan föranleda en kapitalanskaffning", heter det samtidigt.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.