Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-04-18

Preview, Coor: Fortsatt bra tillväxt väntas i kvartalet

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor lämnar sin rapport för det första kvartalet 2018 den 26 april. Under 2017 har bolaget haft en stark organisk tillväxt vilket vi bedömer fortsätter in i det första kvartalet. Vi väntar oss dock en något större marginalpress relaterat till många nya och omförhandlade kontrakt vilka har lägre lönsamhet initialt. 

Coor rapporterade ett starkt avslut på 2017 med en imponerande nio-procentig organisk tillväxt under det fjärde kvartalet. Tillväxten i netto­omsättning för helåret blev hela sex procent tillika så den organiska tillväxten. Givet de många nya kontrakt som tecknats under året 2017 är det troligt att den starka tillväxten fortsatte även under det första kvartalet 2018.

Det normala är dock att nya och omförhandlade kontrakt kortsiktigt pressar marginalerna, vilket vi även förväntar oss i detta kvartal. Vi förväntar oss en omsättning för det första kvartalet på 2 102 miljoner kronor. De under kvartalet förvärvade bolagen inkluderas först mot slutet av kvartalet och har därmed liten påverkan.

I det fjärde kvartalet föregående år lyckades dock bolaget till viss del kompensera det förväntade marginaltappet med ökad operationell effektivitet. Denna operationella effektivitet kommer göra att tappet inte blir större än att den justerade EBITA marginalen kommer in straxt under 6 procent för kvartalet.

Utvecklingen för Coor över kvartalen har en tendens att vara slagig även om utvecklingen över året normalt är relativt stabilt. En faktor som är viktig beakta är att förvärven i början på året har dragit extra kostnader under slutet av 2017 och även in i 2018 vilket bland annat visar sig som kostnader för staber.

Samtidigt som vi har justerat upp våra omsättningsestimat baserat på en stark underliggande utveckling har vi även justerat ned våra förväntningar på marginalerna för innevarande kvartal något. En av Coors konkurrenter, Sodhexo, har även hunnit med att vinstvarna under slutet av mars. Vi tror dock att detta är en bolagsrelaterad händelse snarare än en signal för branschen som helhet. Vårt DCF-värde förändras endast marginellt från 76.8 till 77,2 kronor som en följd av de reviderade prognoserna.

Vi har fortsatt en positiv syn på bolagets utveckling under 2018 och upprepar vår öka - rekommendation och riktkurs för Coor-aktien 77 kronor.

 

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.