Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-26

Preview Coor: Fortsatt styrka väntas i kv2-rapporten

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor lämnar sin rapport för det andra kvartalet 2019 den 18 juli. I rapporten kommer fokus att vara hur marginalerna utvecklas i spåren av de nya kontrakten som omförhandlats och startats. Vi har justerat upp våra tillväxtantaganden något samt tagit ned våra marginalantaganden något för kv2/2019. Vår rekommendation behåll kvarstår. 

Vi förväntar oss inga överraskningar i rapporten för andra kvartalet 2019. Koncernen fortsätter att utvecklas väl och tillväxten är bra även om jämförelsetalen är utmanande från föregående år. Precis som för kvartal 1 kommer bolaget även under det andra kvartalet 2019 att ha påverkats negativt då tillväxten kostar på marginalen. Det stora omförhandlade Ericsson kontraktet som startades under augusti 2018 kommer att ha en negativ inverkan på rörelsemarginalen under ytterligare något kvartal. 

Storebrand-kontraktet i som startades i september 2018 kommer även det att ha en kortsiktig negativ påverkan under det andra kvartalet 2019. Utöver detta har förlängningen som skett av Equinor kontraktet värt 1 miljard kronor på årsbasis också en hämmande effekt. Vi bedömer att det inte har kommit in några större rörliga volymer under det andra kvartalet. Detta bör vara relativt neutralt för marginalerna under Kv2/2019.

Vi sänker vår marginalförväntan från 5,8 procent för justerat EBITA till 5,6 procent för kvartal 2/2019. Men vi har fortsatt tilltro till tillväxten där signalerna från marknaden är positiva. Vi höjer därför omsättningsantagandet, om än marginellt. Aktien har fortsatt att gå starkt sedan Q1-rapporten och vår senaste uppdatering. Den är upp hela 28 procent i år och handlas omkring vår riktkurs. Vi behåller därför vår Behåll rekommendation med en riktkurs på 89,4 kronor.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.