Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-23

Preview kv1 Coor: Fortsatt tillväxt i korten

Detta är en betald analys på uppdrag av utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor lämnar sin rapport för det första kvartalet 2019 den 2 maj. Marginalerna fortsätter att pressas av de nya kontrakten. Då aktien har utvecklats starkt sedan förra rapporten sänker vi rekommendationen till behåll. 

Marginalerna fortsätter att pressas av de nya kontrakten, som omförhandlats och startats. Bolaget har, vad vi erfar, en bra tillströmning av nya mindre kunder som fortsatt kommer driva tillväxten. Vi har justerat upp våra tillväxtantaganden samt justerat ned våra marginalantaganden.  

Tuffa jämförelsetal

Vi förväntar oss inga större överraskningar i rapporten den 2 maj. Vi bedömer att tillväxten har fortsatt under det gångna kvartalet, även om det är tuffa jämförelsetal från föregående år. Resultatutvecklingen för bolaget kommer även under det första kvartalet 2019 att ha påverkats negativt, eftersom tillväxten kostar på marginalen. Det stora omförhandlade Ericssonkontraktet, som startades under augusti 2018 kommer ha en negativ inverkan på rörelsemarginalen under de tre första kvartalen 2019.

Negativa effekter

Storebrandkontraktet, som startades i september 2018, kommer även det att ha en kortsiktig negativ påverkan under första halvåret 2019. Utöver detta har förlängningen av Equinor kontraktet värt 1 miljard kronor på årsbasis likaså en hämmande effekt. Denna starka tillväxt under helåret 2018 har haft en negativ inverkan på marginalerna som dock gradvis kommer att förbättras då dessa kontrakt mognar.

Små rörliga volymer

Enligt vår bedömning har det inte varit några större rörliga volymer under det första kvartalet 2019, hänförligt exempelvis till snöskottning. Detsamma gällde under det fjärde kvartalet 2018. Detta var relativt neutralt för marginalerna under det gångna kvartalet.

Sänker marginal

Vi sänker vår marginalförväntan (justerat EBITA) från 5,3 procent till 5,0 procent för första kvartalet 2019. Vi har dock en större tilltro till tillväxten där signalerna från marknaden är positiva. Coor verkar fortsatt att ta marknadsandelar inom både mindre och större kontrakt samt expanderar inom IFM.

Motiverat värde

Aktien har gått starkt sedan vår uppdatering efter den förra rapporten och är upp hela 17 procent i år. Nu är potentialen mindre än 5 procent till vår riktkurs. Vi sänker därför vår rekommendation till Behåll med en riktkurs på 87,50 kronor.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.