Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-27

PRIME LIVING: NETTORESULTATET SJÖNK TILL -11,7 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Prime Living, som nyligen lade fram en rekapitaliseringsplan, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2020 på -11,7 miljoner kronor (-6,2).

Hyresintäkterna sjönk till 10,5 miljoner kronor (13,1).

Rörelseresultatet backade till -5,3 miljoner kronor (10,0).

I maj stod det klart att Prime Living hade ett betydande nedskrivningsbehov avseende värdet på fastigheterna i Oxie utanför Malmö. Ett investeringsbehov på cirka 60 miljoner kronor konstaterades och det bokförda värdet skrevs ned med 254 miljoner kronor.

Rekapitaliseringsplanen innehåller bland annat förslag om att obligationsägare ska konvertera vissa obligationer till C-aktier.

"Med de föreslagna strukturåtgärder som nu obligationsägare och en kommande extra bolagsstämma ska ta ställning till, hoppas jag att vi definitivt kan skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar kapitalstruktur. Därmed kan Prime Living bli en bra plattform för fortsatt utveckling, där värden kan skapas över tid genom att ta en aktiv roll i strukturomvandlingen på marknaden för studentbostäder. Alternativet är att verksamheten inte kan drivas vidare, men jag är övertygad om att vi har värden att ta tillvara i verksamheten och att alla berörda har något att vinna på att planen lyckas", skriver Prime Livings vd Lars Wikström i delårsrapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.