Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-24

PROMORE PHARMA: NETTORESULTATET BLEV -7,9 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Promore Pharma redovisade ett nettoresultat på -7,9 miljoner kronor för årets andra kvartal (-6,5), vilket motsvarade -0:22 kronor per aktie (-0:18).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Bolaget saknade nettoomsättning under perioden (0) och kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -54,1 miljoner kronor (-6,0). Bolagets likvida medel uppgick vid kvartalets slut till 13,1 miljoner kronor. Likviden från den nyemission bolaget genomförde i juni tillfördes bolaget efter kvartalets utgång.

Inom Promore Pharmas ensereptide-projekt har bolaget styrt över fokus från handkirurgi till att utveckla en produkt för att förhindra ärrbildning på hud.

"Genom denna ändring kommer vi att kunna adressera en väsentligt mycket större marknad. Den globala marknaden för produkter avsedda att förhindra eller behandla ärr på huden beräknas till närmare 25 miljarder dollar", skriver bolagets vd Jonas Ekblom i rapporten.

Arbetet har enligt bolaget påbörjats med att tillverka försöksläkemedel för den planerade fas 2-studien, PHSU05, om prevention av ärrbildning på hud. Målet är att kunna påbörja rekryteringen till denna kliniska prövning under det första kvartalet 2022.

Inom projektet mot kroniska sår har bolaget påbörjat ett arbete med att sammanställa en vetenskaplig publikation av den kliniska studie som avslutades i fjärde kvartalet 2020 och som visade statistiskt signifikant förbättring av läkningen av sår större än 10 cm2.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.