Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-10

ProstaLund stärker närvaron i Finland

ProstaLund har tecknat ett agenturavtal i Finland med företaget Oy Jayr Ab.

I linje med ProstaLunds strategi, att skapa en substantiell CoreTherm®-bas i Norden inleder nu bolaget ett samarbete med den finska samarbetspartnern Oy Jayr Ab.

I Finland finns idag en klinik, i Mikkeli, som utför CoreTherm-behandlingar. Samtidigt vet vi att antalet TUR-P (hyvlingsoperationer) som utförs i Finland nästan är på samma nivå (ca 4,000 operationer årligen) som i Sverige trots att befolkningen bara är ca hälften så stor. En viktig framgångsfaktor är en lokal marknadsnärvaro. Oy Jayr Ab kommer utöver marknadsbearbetning av CoreTherm även att bistå i lanseringen av produkterna Oruflow, CoreFlow samt Schelin-katetern. Ett viktigt avstamp blir de finska urologiska vinterdagarna i Tammerfors i början av februari 2022.

Robert Järnström, Oy Jayr Abs VD kommenterar: ”Vi har erfarenheter från försäljning av medicinteknik liknande ProstaLunds verksamhet. Tillsammans med ProstaLunds marknads- & säljavdelning är nu grunden på plats för att kunna flytta fram positionerna även i Finland”.

”En ytterligare pusselbit är på plats. Avtalet innebär att ProstaLund under 2022 och framåt får ytterligare säljkraft, dessutom finsktalande, på plats i Finland”, säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:


Johan Wennerholm, VD
Tel. +46 (0) 73 042 99 97
E-post: johan.wennerholm@prostalund.com

Om ProstaLund


ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 5000 aktieägare. Se även - www.prostalund.se. Våra pressmeddelanden finns även att läsa och ladda ner här: www.prostalund.se/pressmeddelanden

Certified Adviser:
Västra Hamnen Corporate Finance AB
Telefon: +46 40 200 250
E-mail: ca@vhcorp.se

Bifogade filer


ProstaLund stärker närvaron i Finland

Författare MFN