Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-09

ProstaLund utökar sin produktportfölj och lanserar innovativ urinflödesmätare för urologkliniker.

ProstaLund är känt för sina innovativa produkter inom värmebehandling av godartad prostataförstoring. Nu tar bolaget ytterligare ett strategiskt steg och lanserar en helt ny produkt för Sverige, Norge och Finland.

Utökandet av produktportföljen sker i samarbete med det turkiska bolaget Oruba Medikal Teknoloji Ltd. Såväl den nya produkten som bolaget har erhållit utmärkelser för teknologin under de senaste åren.

Produkten, OruFlow, är en CE-märkt medicinteknisk produkt och världens första patientstyrda flödesmätare, som mäter urinflödet över tid och ger uppgifter om urinblåsans status genom att tillhandahålla viktiga indikatorer vid symtom från nedre urinvägarna (LUTS).

OruFlow kommer att lanseras i Sverige under urologidagarna 6-8 oktober i Örebro. Därefter följer lansering i Norge och Finland under oktober/november.

”Vår målsättning är att ProstaLund skall bli ett urologibolag med en mängd nya innovativa produkter. Vi har det senaste året aktivt sökt produkter som skulle komplettera vår nuvarande verksamhet. OruFlow passar utmärkt i vår portfölj med tanke på den höga teknologinivån och de unika egenskaper som produkten har, säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:


Johan Wennerholm, VD
Tel. +46 (0) 73 042 99 97
E-post: johan.wennerholm@prostalund.com

Om ProstaLund


ProstaLund AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 5000 aktieägare. Se även - www.prostalund.se. Våra pressmeddelanden finns även att läsa och ladda ner här: www.prostalund.se/pressmeddelanden

Certified Adviser:
Västra Hamnen Corporate Finance AB
Telefon: +46 40 200 250
E-mail: ca@vhcorp.se

Bifogade filer


ProstaLund utökar sin produktportfölj och lanserar innovativ urinflödesmätare för urologkliniker.

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.