Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-22

QleanAir förser den tyska rymdindustrin med luftreningslösning

QleanAir AB (publ), premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, tillkännager ett strategiskt partnerskap med det tyska rymdföretaget OHB SE. QleanAir har i samarbete med OHB SE tecknat ett kontrakt för att leverera en skräddarsydd lösning för att skapa en clean zone.

QleanAir har vunnit ett kontrakt för att utveckla en skräddarsydd clean zone. QleanAir var den enda leverantören som kunde hitta en fungerande lösning som uppfyllde de höga kraven på kvalitet, flexibilitet och kunnande.

– På QleanAir är vi mycket glada över vårt samarbete med OHB och över möjligheten att skapa en ren miljö i en så högt krävande bransch som rymdindustrin, säger Christina Lindstedt, VD, QleanAir.

Den unika och skräddarsydda lösningen är baserad på QleanAirs modulära renrumskomponenter och kommer att skapa en ren zon med högsta möjliga tekniska renhet utan att behöva bygga ett egentligt renrum. Ordervärdet är 31 K EURO och installationen är planerad till Q1 2023 senast. Detta förväntas bli den första av flera affärer.

– Vi är glada över detta strategiska samarbete med OHB som är ett viktigt bevis på vår unika uppsättning styrkor och förmågor, säger Pontus Grimberg, Vice President Sales, QleanAir Europe. Vi ser fram emot många fler spännande projekt inom detta strategiska partnerskap.

OHB SE, med huvudkontor i Bremen, är en av Europas jättar inom rymdindustrin. OHB SE har nära 3 000 anställda på 14 platser i 10 länder i Europa. Företaget utvecklar lösningar för rymd, flyg och flyg och är den tredje största rymdorganisationen i Europa.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:


Christina Lindstedt, VD
E-post christina.lindstedt@qleanair.com 
Mobil +46 70 677 28 77

Om QleanAir


QleanAir är en nischad leverantör av premiumlösningar inom marknaden för luftrening av inomhusmiljöer. Bolagets affärsmodell baseras på uthyrning av modulbaserade lösningar med ett fullserviceerbjudande. QleanAirs lösningar är utvecklade på filterteknologi som fångar, filtrerar och recirkulerar inomhusluft. Bolaget har över 11 000 installerade enheter hos över 3 000 kunder inom marknaderna för EMEA, APAC och Americas. För helåret 2021 hade QleanAir en nettoomsättning om 450 Mkr och justerad rörelsemarginal uppgick till 18,5 procent. QleanAir har sitt huvudkontor i Solna i Sverige och aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market med kortnamn QAIR. FNCA Sweden är Certified Adviser 08-528 00 399. Se mer information på hemsidan qleanair.com.

Bifogade filer


QleanAir förser den tyska rymdindustrin med luftreningslösning

Författare MFN