Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-03

QleanAir levererade renad inomhusluft motsvarande 11,22 Avicii arenor per timme i slutet av tredje kvartalet

QleanAir Holding AB (publ), premiumleverantören av lösningar för rening av inomhusluft, ökade leveransen av ren inomhusluft till en volym motsvarande 11,22 (10,97) Globen Avicii Arena per timme under slutet av tredje kvartalet. Det motsvarar 4,89 (4,78) miljarder kubikmeter renad inomhusluft per månad vid utgången av tredje kvartalet jämfört med vid slutet av andra kvartalet.

QleanAir mäter volymen av renad inomhusluft på världsbasis löpande och rapporterar kvartalsvis volymen motsvarande antalet Avicii arenor. Globen är världens största sfäriska byggnad och bytte nyligen namn för att hedra Tim Avicii Bergling och sätta fokus på unga människors mentala hälsa.

Luftkvalitet har en betydande inverkan på människors hälsa både på kort och lång sikt. Studier visar att inomhusluftens kvalitet också har en direkt påverkan på människors kognitiva funktioner som svarstider och förmågan att fokusera. QleanAir tillhandahåller luftreningslösningar för de flesta typer av professionella och offentliga utrymmen.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:


Christina Lindstedt, VD
E-post christina.lindstedt@qleanair.com 
Mobil +46 70 677 28 77

Om QleanAir


QleanAir är en nischad leverantör av premiumlösningar inom marknaden för luftrening av inomhusmiljöer. Bolagets affärsmodell baseras på uthyrning av modulbaserade lösningar med ett fullserviceerbjudande. QleanAirs lösningar är utvecklade på filterteknologi som fångar, filtrerar och recirkulerar inomhusluft. Bolaget har cirka 10 000 installerade enheter hos över 3 000 kunder inom marknaderna för EMEA, APAC och Americas. För helåret 2020 hade QleanAir en nettoomsättning om 493 Mkr och justerad rörelsemarginal uppgick till 19 procent. QleanAir har sitt huvudkontor i Solna i Sverige och aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market med kortnamn QAIR. FNCA Sweden är Certified Adviser 08-528 00 399. Se mer information på hemsidan qleanair.com.

Bifogade bilder


QA Avicci Arena Q3 SE

Bifogade filer


QleanAir levererade renad inomhusluft motsvarande 11,22 Avicii arenor per timme i slutet av tredje kvartalet

Författare MFN