Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

QLIRO: UTVECKLING ENLIGT PLAN OCH STÄRKT MARKNADSPOSITION - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under det andra kvartalets gång växte Qliro AB affärsvolymen, låneboken och antalet handlare, samt intäkterna justerat för engångsposter. Låneboken steg med 29 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol, och de totala rörelseintäkterna steg med 10 procent.

Det framgår av delårsrapporten.

"Genom detta stärkte bolaget sin marknadsposition och verksamheten utvecklades enligt plan. Bolaget ökade reserveringarna för framtida kreditförluster enligt IFRS 9 till följd av Covid-19, men upplevde ingen försämrad betalningsförmåga från konsumenter", skriver vd Mathias Pedersen i delårsrapporten, och tillägger att Qliro AB är väl förbered för en börsnotering.

CDON dubblerade försäljningen från externa handlare för andra kvartalet i rad, skriver bolaget i rapporten och förklarar att detta drevs av snabb digitalisering av handeln och framgångsrik positionering av marknadsplatsen som en betydande försäljningskanal för andra e-handlare.

CDON Marketplace utgör nu kärnverksamheten och detta segments bruttoresultat växte med 87 procent och stod för tre fjärdedelar av totalt bruttoresultat, skriver bolaget i rapporten.

Avseende Nelly skriver vd Mathias Pedersen att bolaget lyckades upprätthålla omsättningen i Norden trots att den totala modemarknaden minskade kraftigt.

"Trots tappet i totala intäkter lyckades Nelly framgångsrikt generera ett positivt rörelseresultat genom höjd effektivitet, fokus på Norden, sänkta marknadsföringskostnader och lägre returgrad", skriver vd:n och fortsätter:

"Bolaget har därtill framgångsrikt minskat lagret kraftigt vilket gav ett starkt kassaflöde".

Huvudplanen för Qliro är som tidigare meddelats att särnotera Qliro AB, dela ut CDON till Qliro Groups aktieägare samt att ha kvar Nelly som enda kvarvarande verksamhet i Qliro Group, som i samband med detta förväntas byta namn till Nelly Group. I samband med detta tas även de finansiella målen bort, samt tidigare guidning för 2020 för dotterbolagen - som också meddelades på tisdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.