Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-14

Quartiers Properties AB: Lättnader av coronarestriktioner för Andalusien, positivt för Quartiers hotell och restauranger

Under helgen publicerades nya lättnader av restriktioner för Andalusien, där Quartiers bedriver sin verksamhet. De nya riktlinjerna förenklar resande till Marbella och utökar tillåten kapacitet i hotell- och restaurangsektorn i regionen.

Quartiers anläggningar Boho Club Marbella och Quartiers Marbella Apartments är båda belägna på den spanska solkusten i Andalusien, varför verksamheten omfattas och påverkas positivt av de nya riktlinjerna.

Resor till och inom Andalusien
Resandet kommer att underlättas. Inresande internationella resenärer behöver fortsatt uppvisa ett aktuellt negativt test för Covid-19. Nu tillåts dock även så kallade TMA-tester vilka ger resultat snabbare och är billigare än de tidigare endast tillåtna PCR-testerna.

Från och med den 12 december tillåts invånare att resa mellan kommuner, vilket tidigare inte var tillåtet utan särskild giltig anledning och uppvisande av tillstånd. Från och med den 18 december till och med den 10 januari tillåts fritt resande mellan spanska provinser, innebärande att människor från andra delar av Spanien kan resa till Marbella. Nya riktlinjer väntas publiceras efter denna period beroende på hur smittspridningen utvecklas.

Vi är glada att fler människor nu kan resa till våra anläggningar som erbjuder ett säkert boende i ett varmt klimat utan onödiga smittpunkter i hissar och korridorer, samt med majoriteten av de gemensamma utrymmena belägna utomhus, kommenterar Quartiers VD Marcus Johansson Prakt. Vi är väl förberedda för fler besök på våra anläggningar då vi - till skillnad från många andra i Marbella - har kunnat hålla delar av verksamheten öppen, vilket också har uppskattats av våra stamgäster. Under pandemin ser vi att vi kraftigt har ökat vår försäljning under dagtid i restaurangen, samt upprätthållit toppbetyg bland våra gäster som har rankat oss på booking.com. Med ett snittbetyg om 9,3 av 10,0 har vi en ranking i paritet med Marbella Club och högre än både Puento Romano Hotel och Nobu Hotel i Marbella.

Öppettider för hotell och restaurang i Marbella

Restauranger kan från och med 18 december till och med 10 januari hålla öppet till klockan 22.30 med en kort stängd period mellan 18.00-20.00. På julafton och nyårsafton tillåts restauranger att hålla öppet till klockan 01.00 på natten.

Ökad restaurangkapacitet i Marbella
Fortsatt gäller 1,5 meter distans mellan bord i restauranger och maximalt sex personer per bord. Den tillåtna kapaciteten inomhus ökar från tidigare 30% till 50%.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.