Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-26

Quartiers Properties AB: Utökade coronarestriktioner i Marbella

De nya utökade coronarestriktionerna innebär att all icke väsentlig verksamhet i Marbella kommun måste stängas ner i minst två veckor. Därtill förbjuds resor till och från majoriteten av alla kommuner i Andalusien inklusive Marbella. Med anledning av det så har bolaget bedömt att det är mer lönsamt att tillfälligt stänga Boho Club eftersom restriktionerna i så stor omfattning påverkar kundunderlaget.

Quartiers har varit väl förberedda på detta scenario och har omedelbart initierat åtgärder för att säkerställa maximal kostnadsoptimering i verksamheten. Boho Club kommer därför den närmaste tiden att stänga och majoriteten av bolagets personal kommer att permitteras (ERTE) med statligt stöd på samma sätt som skett tidigare.

Med tanke på att de hårdare restriktionerna inträffar under rådande lågsäsong, där januari och februari är bland årets normalt sett svagaste månader, begränsas den negativa påverkan på bolagets intjäning och det bedöms denna gång bättre att stänga jämfört med att hålla öppet på det sätt som framgångsrikt har gjorts tidigare.

Bolagets lägenhetshotell i Benahavis kommer dock fortsatt att hålla öppet. Bolaget ser en efterfrågan hos gäster som söker större boenden för längre vistelser och möjligheten att vara kvar på solkusten trots ökade restriktioner.

Quartiers utvärderar ständigt situationen och agerar därefter. Av tidigare erfarenhet bedömer Quartiers att myndigheternas initiala nedstängning om två veckor kan komma att förlängas ytterligare. Quartiers kommer att öppna verksamheten så snart förutsättningarna förbättras men avser att senast öppna strax innan påsk, innebärande mitten av mars 2021.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta:

Quartiers Properties

Marcus Johansson Prakt, VD
E-post: marcus.prakt@quartiersproperties.se
Telefon: +46 72-018 5998
Hemsida: www.quartiersproperties.com

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.