Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-18

Quickbit eu AB: Stark bruttomarginal och fortsatt omställning

Första kvartalet kännetecknas av en historiskt hög bruttomarginal men en lägre omsättning som är en effekt av medvetna strategiska vägval. Quickbit är för närvarande inne i en omställningsprocess som kommer att skapa en mer solid grund för att säkerställa fortsatt framtida lönsam omställningstillväxt. Omställningen inkluderar både finansiella och operationella aspekter.

Första kvartalet, 1 juli-30 september 2020 i sammandrag
 

  • Nettoomsättningen uppgick till 563,5 Mkr (982,9).
  • Rörelseresultatet uppgick till 9,2 Mkr (31,9).
  • Resultat per aktie före utspädning uppgick till 0,11 kronor (0,44).
  • Styrelsen i Quickbit tog beslut om att byta redovisningsstandard från K3 till IFRS. Bytet trädde i kraft från och med första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Motiven till bytet är att bolaget ska uppfylla de krav på redovisningsstandard som en notering av bolagets aktie på en reglerad handelsplats kräver samt att öka jämförbarheten med andra noterade bolag som redan tillämpar IFRS.
  • Quickbit tog beslut att avsluta samarbetet med Northern Voucher Systems samt dess underleverantör. Quickbit kommer framöver att samarbeta med andra partners för inlösen av korttransaktioner, exempelvis det brittiska bolaget Decta Limited. Dessa förändringar gäller från och med den 31 augusti 2020 och innebär att Quickbit inte avsätter mer likvida medel till den rullande reserven från och med detta datum.

För ytterligare information kontakta:

Serod Nasrat, VD, Quickbit eu AB (publ)
serod@quickbit.com
+46 73 157 63 33
 

Författare Quickbit eu AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.