Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-10

QUICKBIT: NETTORESULTATET SJÖNK TILL -1,1 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintechbolaget Quickbit, verksamma inom kryptovalutor, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 på -1,1 miljoner kronor (26,2).

Nettoomsättningen sjönk till 229 miljoner kronor (1.462) medan rörelseresultatet backade till 0,3 miljoner kronor (29,6).

Quickbit meddelade i slutet av januari att omsättningen och rörelseresultatet för kvartalet skulle uppgå till just cirka 230 respektive 0,3 miljoner kronor. Det innebar ett resultat under bolagets tidigare målsättning om en oförändrad omsättning i det andra kvartalet jämfört med det första.

Quickbits vd Serod Nasrat uppger att hans tidigare bedömning om oförändrad omsättning i andra kvartalet baserades på att transaktionsvolymer från nya fullt integrerade operatörer skulle ersätta minskade volymer på grund av omställningen.

"Den positiva effekt som skulle varit synlig i andra kvartalet har nu istället tydligt visat sig under januari månad, alltså under inledningen av tredje kvartalet. Det finns inget som idag tyder på att denna utveckling kommer att stanna av. Min tidigare bedömning att omsättningen under tredje kvartalet kommer att överstiga första kvartalets nivå kvarstår", skriver Quickbit-chefen i delårsrapporten.

Vid ingången av tredje kvartalet är omställningen av transaktionsflöden slutförd, uppger bolaget.

"Integrationstakten av nya operatörer ökade i slutet av andra kvartalet, vilket lett till en stark inledning av det tredje kvartalet", är budskapet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.