Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-22

Rättelse angående Sealwacs pressmeddelande: SealWacs AB: Viktigt avtal har ingåtts med brittiska Riot Labs Ltd

Mer korrekt rubrik: SealWacs AB: Samarbetsavtal har ingåtts med brittiska Riot Labs Ltd och den överstrukna meningen nedan är ersatt med mer korrekt beskrivning.

Avtalet innebär att tillverkningen av Sealwacs eget varumärke, NORSE Premium e - juice, nu kommer att produceras av Riot Labs Ltd.

Avtalet som tecknats är av stor strategisk betydelse för SealWacs och resulterar bland annat i:

Avtalet är ett resultat av ledningens normala operativa arbete med att bygga allianser med andra aktörer på den internationella marknaden:

  • Produktionskostnaderna minskas med 14 procent jämfört med nuvarande kostnader
  • Riot Labs kategoriserar NORSE-sortimentet som en högkvalitativ produkt och kommer därmed att lansera NORSE på sina egna plattformar för B2C och B2B, vilka i nuläget täcker över 50 länder.
  • NORSE Premium e-juice kommer att presenteras på alla Riot Labs sociala mediekanaler, samt via deras 350+ influencers.
  • En samordnad utbyggnadsplan kommer att göras för 300 fysiska butiker i Storbritannien under första kvartalet 2022. Om responsen blir som förväntat kommer utbyggnaden att fortsätta i ytterligare 1 800 butiker i Storbritannien

  • Det här är ett avtal som vi arbetat med en längre tid och det utgör en viktig komponent i Bolagets satsning på den brittiska marknaden. Förutom att Riot Labs nu kommer att tillverka vår e-juice innebär det också ett ömsesidigt exklusivavtal. Vi kommer därigenom att utöka våra tio befintliga ensamrättsavtal med ytterligare ett, nu med Riot Labs Ltd och därmed befäster vi vår position som ledande aktör på den nordiska marknaden, säger SealWacs VD, Marius Arnesen.

Riot Labs Ltd

Riot Labs Ltd är en branschledande brittisk tillverkare av e-juice. Under år 2019 var de vinnare av "Årets mest innovativa produkt" på White Label Expos. Riot Labs har skapat prisbelönta smaker som är mycket välkända över hela världen. Alla smakerna har noggrant formulerats från molekylär nivå  "in house", av högutbildade smakspecialister, viket har varit nyckeln till företagets framgång.

Riot Labs finns för närvarande i lager i över 80 länder världen över, i specialiserade vape-butiker.  Bolagets planer är att fortsätta den globala expansionen.

Snabbast växande
Sealwacs är Nordens snabbast växande koncern inom non - smoke segmentet. Detta segment utgörs av lagliga nikotinprodukter som ersättning för den mycket skadliga röktobaken. Bolagets löpande verksamhet finns främst i Norge, men även i hela Norden och Storbritannien. Företaget är särskilt starkt positionerat inom områdena snus och elektroniska cigaretter, inklusive e - juice, med ett signifikant antal exklusivitetsavtal med väletablerade rökfria produkter. Sealwacs har nu, inklusive DMG 1001 Larvik, arton fysiska butiker, åtta egna nätbutiker (nordamp.no, maxsnus.no, dampmannen.no, friskedrag.no, dampmonopolet.no, norsevape.co.uk, norseeliquid.com och elektroniske-sigaretter.no)

E-cigarett / vape -marknaden, som fortfarande är i ett tidigt skede, hade en omsättning i Europa på 8,3 miljarder USD 2020, och förväntas öka med 11% i 2021. Snus hade en global omsättning i 2020 på 2,6 miljarder dollar. Marknaden indikerar stark fortsatt tillväxt. Europa är den största marknaden och står för 40% av den globala omsättningen. Sverige och Norge är dom två största marknaderna i Europa. Bolaget har ett starkt tillväxtfokus, baserat på organisk tillväxt och solida strategiska förvärv, både i Norden och resten av Europa. Viktiga poäng här är starka synergier, marknadsandelsförvärv och sund finansiell verksamhet.

Marius Arnesen, VD. Telefon: +47 938 00 894, e-post: info@sealwacs.se 

Författare Cision